Share

Представяме Ви още една традиционна българска рецепта с люти чушки, която ни бе изпратена за участие в Конкурса за най-добра рецепта с люти чушки. Предлагаме Ви пикантно и много апетитно основно ястие – Яхния с шарен боб,свински ребра и картофи в гювеч. Приятен апетит!

Яхния с шарен боб,свински ребра и картофи в гювеч
Print Recipe
Яхния с шарен боб,свински ребра и картофи в гювеч
Print Recipe
Продукти
Порции :
Инструкции
  1. Сложете да варите боба(в тенджера или гърне),докато приготвяте останалите продукти.(при липса на шарен боб може да се използва и червен боб от консерва).
  2. Нарежете ребрата на малки парчета и ги запържете в олиото в голям глинен гювеч.Като се позачервят прибавете нарязания на по-едро лук и чушката на лентички около 2 см.Пържите още около 5 минути.
  3. Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато,за да не залепне.Добавете сладкия червен пипер и сол на вкус.Залейте с гореща вода при непрекъснато бъркане, но не до края на съда.Консистенцията на яхнията нито трябва да е гъста, нито рядка като се има в предвид,че с варенето тя ще се сгъсти още.
  4. Прибавете нарязаните на кубчета (1 см) картофи и затворете капака на гювеча като от време на време бъркате и подправяте с още сол,ако е необходимо.
  5. След като се оверите,че картофите са сварени прибавете боба и доматите.Варите докато бялата пяна изчезне (това означава,че брашното вече е напълно сварено).
  6. Прибавяте нарязания на ситно магданоз и лютия пипер.Сервирайте в глинени панички или малки гювечета с топла пита.
Сподели тази рецепта
Powered byWP Ultimate Recipe
Share