Share

Ако обичате пица, ще харесате и предложението за пай с кайма и люти чушки. Той е нестандартна алтернатива на италианския специалитет, завладял целия свят и можете да приготвите много лесно вкъщи.

Пай с кайма и люти чушки
Print Recipe
Порции
10 порции
Порции
10 порции
Пай с кайма и люти чушки
Print Recipe
Порции
10 порции
Порции
10 порции
Продукти
Порции : порции
Инструкции
  1. Лукът и чушката се нарязват на ленти и се задушават с каймата. След това се добавят водата и няколко лъжички от пюрето да се получи гъст сос.
  2. След това се прибавя червения пипер мащерката, босилека, чубрицата, черния пипер и се вари около 10 минути да омекне.
  3. Тестото се разделя на две части. Едната ще се използва като капак на другата. Едната част от тестото се разстила върху подмазана квадратна тава по всички краища, за да покрие и стените и. Върху нея така разстланото тесто, изсипвате охладената смес. В единия край на тавичката на шайби се нарязва лютата чушка.
  4. Другата част от тестото се прави на капак, полагате върху сместа и с крайщата на долната част на тестото, затваряте пая.
  5. Пече се в умерена фурна. В последните няколко минути изваждате и намазвате с разбитите жълтъци. Връщате отново във фурната за допичане.
Сподели тази рецепта
Powered byWP Ultimate Recipe
Share