Share

Отново уникални ястия.

Баница с точени корипирдопски тутманик и запечен боб „бамбал“.Това са само малка част от уникалните ястия които „Пъстра трапеза“ ще открие в Пирдоп.

На 06ти Юлиград Пирдоп посреща Кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”. Празникът ще беше открит от Антоанета Илиева, кмет на град Пирдоп. Шеф Пеньо Иванов организатор на фестивала и Павлин Петров председател на Асоциацията за Развитие на Изкуствата и Занаятите 7 – А.Р.И.З. – 7, също ще поднесат приветствия. Празника на града традиционно събира хиляди хора от региона. Много хора ще се включат в кулинарната изложба на регионални кулинарни произведения. Ще видим отново много и уникални регионални ястия, които се състезават в стандартните 6 категории на кулинарната изложба на фестивала.Автентична рецепта, Вкус, ВизияНай-оригинална рецепта, Десерти Етно визия на щандса номинациите които с нетърпение ще очакваме да видим, кой ще бъде победителят. Над десет други участници бяха наградени с поощрителни награди за рецептите които представиха.

По традиция очакваме и кулинарни демонстрации на млади готвачи. Този път те ще бъдат възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“

Пъстра трапеза” се отравя към град Пирдоп. Заповядайте на 6ти Август 2011 година заедно с нас да отпразнувате празника на града. http://culinaryfestival-bg.com/?page_id=2156 – календар на Фестивала.

http://www.facebook.com/pages/ – страница на фестивала във ФейсБук

Продължава гласуването на сайта на А.Р.И.З. – 7 за „Пазител на Традицията“ за 2011 година.

http://www.ariz7.com/-2011 – страница за гласуване за номинациите.

Елате там където е традицията!

Share