Share

Здравейте приятели,

обръщам се към вас с покана за присъствие и участие уникалното кулинарно събитие, което предстои да се проведе в София на 11ти Септември. В кратката си но богата история, националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“ се проведе на 40 пъти в различни населени места в страната.

За трета поредна година имаме удоволствието да ви поканим да се присъедините към нас за да отпразнуваме и рождения ден на фестивала. София ще събере отново на много хора от цялата страна. В неделя, 11ти Септември от 11.00 часа при фонтаните пред Националния Дворец на Културата (НДК)

Всеки е добре дошъл и може да участва в празника по няколко начина.

Участие в кулинарната изложба за ястия – с предварително приготвено ястие и написана рецепта прикрепена към него. Бланки за рецепти има на сайта на фестивала. Или проследете този линк http://culinaryfestival-bg.com/?page_id=1104.

Фолклорно участие на сцената на фестивала – очакваме от участниците на сцената на фестивала да покажат изпълнения свързани с храната: обичаи, ритуали и други сценки.

Участие на професионалната кухня на фестивала – всеки който има желание може да приготви любимото си ястие на професионалната кухня на фестивала. За целта е необходимо да се свърже с нас и да ни предостави списък с продукти за 2 порции от ястието, което смята да демонстрира.

Участие във фестивала може да вземат майстори занаятчии, като дойдат на място и демонстрират уменията и таланта си.

За всички които умеят и обичат да рисуват предлагаме да се включат в пленера за рисунки на кулинарна тема – „Рецептите на баба“

Вашето участие не е ангажирано с плащане на такси за участие. Трябва само да се обадите и да се запишете, като уточните: населено място, брой участници, ден в който ще участвате, в кой от модулите желаете да се включите – кулинарна изложба, фолклорни изпълнения,кулинарни демонстрации на кухнята на фестивала, пленер или демонстрации на занаяти.

Този фестивал има за цел да обедини хора, които се вълнуват от Българската култура, от българските традиции и от българската кулинария. Вярвам че ще намерите подходящият начин и ще се включите в този уникален за България празник.

С уважение: Пеньо.Иванов – Ивитал

Телефон за контакт:             0878-734303

[email protected]; www.culinaryfestival-bg.com

Share