Share

Пъстра Трапеза и в Овча могила

За 33 път бе разстлана „Пъстра Трапеза”. Сега това се случи в село Овча могила, община Свищов. В горещия петък на 24ти Юни 2011 стотици хора се събраха отново там където е традицията, на българският фестивал на кулинарията и традициите. Празника бе открит от кмета на селото Нели Великова, която даде думата след това на основният организатор на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Пеньо Иванов поднесе горещи поздрави на всички гости от региона и страната.

За трета поредна година традиции във фолклора и кулинарията си дадоха среща в региона на Свищов. Всички гости отново опитаха уникални регионални ястия, дегустираха от кулинарните демонстрации на млади готвачи от Свищов, гледаха интересни и поучителни фолклорни изпълнения, видяха и участваха в пътуващата изложба на детски рисунки на кулинарна тема „Рецептите на баба”

Организаторите на кулинарния Фестивал са Ивитал Консулт и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З. 7 със съдействието на община Свищов и кметство на село Овча могила.

http://www.ovchamogila.com/ – сайт на Овча могила

http://www.facebook.com/-Pustra-Trapeza/ – Страница на Фестивала – ФейсБук

http://culinaryfestival-bg.com/ – сайт на Фестивала

Share