Share

ПАЗИТЕЛИ НА ТРАДИЦИИТЕ ОТКРИВАТ

„ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД СОФИЯ”

Кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза” ще празнува на 11 септември (неделя) начало от 11.00 ч. третия си рожден ден  и ще посрещне гости и участници от цялата страна. Очакваме ви при фонтаните на НДК. Организатор на фестивала е „Ивитал Консулт” ЕООД в партньорство с  Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – „А.Р.И.З.- 7” и Столична община, Дирекция „Култура”. Кръшни хора и народни песни в изпълнение на именити изпълнители ще оповестят началото на вкусното събитие.

Много големи готвачи ще уважат събитието и заедно с гостите, ще станат свидетели на кулинарната надпревара „Кой изяде боба?”, която ще бъде апетитно сервирана на пъстрата трапеза от Шеф Пеньо Иванов с гарнитура от още няколко вкусни състезания за бързина. „Кой изяде баницата?”, и „Кой изяде млякото на „Родопея”? В професионалната кухня на „Пъстра трапеза” кулинарни сили ще мерят наши стари познайници от общинския съвет на столицата.

Програмата на фестивала и тази година включва детски пленер на тема „Рецептите на баба”, кулинарни демонстрации представени в кухнята на фестивала, много пъстри фолклорни изпълнения на сцената, изящни карвинг скулптури от плодове и зеленчуци. Шеф Иванов отново ще сготви с любов за гостите на „Пъстра трапеза”

Преди празника в София, на 10ти септември „Пъстра трапеза“ за първи път ще гостува на „Празника на царевицата“ в Кнежа. Ще се веселим заедно в лесопарк „Гергана“.

След рождения ден в София, програмата на фестивала продължава по традиция към гр.Поморие, където с „Вяра, Надежда и Любов“ ще акостира на 17 септември.

С радост ще посрещнем и всички желаещи да ни посетят в Търново, който тази година ще е столица на националния кулинарен фестивал. Празника в старопрестолния град ще се проведе на 17ти и 18ти Септември.

С благодарност на нашите партньори:

„ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД“

ТАМ, КЪДЕТО Е ТРАДИЦИЯТА!

http://culinaryfestival-bg.com/

http://www.ariz7.com/2011

http://www.facebook.com/#!/pustra.trapeza

http://www.facebook.com/#!/Tradition.Guardian


Share